Ope™ press room

Press release August 29.2017 (in Norwegian)

Designerne Lars Urheim og Eirik Helgesen har knekket koden som lar deg fornye hjemmet så ofte du vil uten å belaste miljøet eller lommeboka. Etter å ha vist konseptet i Stockholm og New York, presenteres nå Ope for norske forhandlere på Oslo Design Fair.

Målet med Ope har vært å legge til rette for gjenbruk og spare ressurser. Fordi livet alltid fører til endring, må hjemmet tilpasses skiftende behov. Ope har løst denne utfordringen ved å tilby møbler som kan endre seg sammen med oss.

Det er alltid en utfordring å få store møbler til å passe inn når en flytter eller ommøblerer. Dette problemet har Urheim og Helgesen løst på en elegant måte, ved å bryte ned platemøbler til noen få grunnkomponenter. Med disse kan du så lage hva du vil, og endre møblene ved behov.

Temaet for årets messe er fortid - fremtid. Urheim og Helgesen peker med sitt design for gjenbruk fremover og viser hvordan vi kan fornye hjemmet, uten å belaste miljøet på samme måte som før. Faktisk gjør møbelsystemet det mulig å fornye så ofte du vil, uten at det koster noe mer enn første gangs kjøp.

”For at gjenbruk skal være et reelt alternativ måtte systemet bestå av få deler. Den største designutfordringen var å finne ut hvor få komponenter vi kunne klare oss med, uten å tape funksjonalitet” sier Lars Urheim.

Svaret var fire deler, og med de fire – to plater og to koblinger – er det mulig å bygge møbler og interiør kontinuerlig i tre dimensjoner. I tillegg har de designet tilleggskomponenter som hever bruksverdien og det estetiske uttrykket til systemet.

Mens putene i ull fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik fargesetter systemet og gjør Ope til et sittemøbel, lar smarte løsninger bøker og LP-plater sveve midt i hyllerommene. Skapmodulen er nydelig utført i eikefiner med heltre kanter, og gir liv og karakter til møblene.

Møbelsystemet er patentert i Europa og USA av Ope AS. Selskapet, som fortsatt drives av designerne, har nylig etablert distribusjon i USA gjennom en amerikansk partner. Alle delene utenom plater og skapmoduler produseres i Norge.

Under Oslo Design Fair presenterer designerne utdrag fra Ope sin nye produktkatalog med forslag til måter å ta systemet i bruk.

 

Kontakt:

Lars Urheim, 970 94 854 / epost

Last ned bilder her:

Fotograf: Marius Vervik

 

 

Links to latest hi-res images and press releases from Ope™:

ICFF 2017 Press folder

____________________________________________

Photo by Jan Weijers